Hypotheekverzekering

Hypotheekverzekeringen zijn niet altijd makkelijk te doorzien – het vereist enig financieel inzicht.
Vaak worden met de term ‘beleggingsverzekeringen’ de aan de hypotheek gekoppelde verzekeringen aangeduid. Dit kunnen echter ook pure spaarverzekeringen zijn. Of er kunnen spaarverzekeringen van gemaakt worden. Of zelfs kun je ze overhevelen naar een spaarrekening, waarbij de beleggingspolis wordt beëindigd.

Over deze verzekeringen is nog steeds erg veel te doen. Woekerpolissen worden ze dan vaak genoemd. Ook vanuit de overheid zijn er nieuwe regels opgesteld, die banken en verzekeraars verplichten om zogenaamd hersteladvies te geven. En terecht. Vaak wisten adviseurs in het verleden zelf niet eens hoe zo’n polis nou in elkaar zat. Maar tóch werden ze massaal ‘geadviseerd’. Sterker nog: er was zelfs een tijd waarin de klanten met een beleggingshypotheek meer konden lenen dan met een spaarhypotheek! Absurd, maar wél de waarheid van toen.

Mocht je nou een dergelijke verzekering hebben en te weten willen komen wat je mogelijkheden zijn, dan help ik je daar graag bij. Ook om te kunnen begrijpen hoe de polis in elkaar zit. Omdat deze verzekeringen aan je hypotheek gekoppeld zijn, is het ook meteen goed om de totale financiële situatie te bekijken. Immers: de polis is onderdeel van de hypotheek en van de aflossing die je daarbinnen gaat doen. Een mooi moment om je financiële toekomst te checken.

In de vertrouwde omgeving van je eigen huis of op ons kantoor; jij bepaalt!

wij gaan graag een vrijblijvend gesprek met je aan!