Slechte reclame

Tekst: heavymettaal.com

De mensen die mij minimaal een beetje kennen, weten dat ik uit een groot gezin kom (en anders weet je het nu). Ik ben opgegroeid met twaalf zussen en twee broers, in een niet al te riant rijtjeshuis in de Helmondse binnenstad. Er waren dus altijd wel decibellen om me heen en soms véél ook.

Ook wanneer ik in de auto zit, luister ik graag ergens naar. Soms een ouderwets cd’tje (voor de jongere lezers: een bijna uitgestorven ronde schijf met muziek) met goede gitaarmuziek; een andere keer een fijne Spotify-playlist. Maar afgelopen weekend, onderweg naar een vriend, stond de radio aan.

Het voordeel van de radio is dat je soms verrast wordt met leuke weetjes of nummers die je nog niet kende maar die je best had willen kennen. Het nadeel is dat er net vóór en net ná het hele uur reclameblokken te horen zijn.

Reclames

Van radioreclame word je per definitie niet heel blij. Dit weekend was dat niet anders. Een kleine bloemlezing van wat er voorbij kwam, en dan beperk ik me tot reclames van banken:

  • Een reclame van een héél normale bank met de boodschap dat je niet alleen hun hypotheek du maison kan afsluiten, maar ook nog kunt kiezen uit zes of zeven andere aanbieders.
  • Een commercial van een mij goed bekende bank die pretendeert altijd dichtbij te zijn: maak nu een afspraak en binnenkort zit je met een hypotheekadviseur aan tafel. Digitaal, dat is wel het idee, maar nog steeds lekker dichtbij. Vooral als je webcam een zoomfunctie heeft.
  • Een spot (ik gebruik graag synoniemen zoals je ziet) van een bank met hetzelfde dier in het logo als de KNVB: plan een date en je spreekt onze hypotheekadviseur binnen 2,5 week.

Ik weet niet hoe het met jou zit, maar heel enthousiast werd ik niet van deze reclames. Wanneer ik, als bank, geen betere service kon aanbieden dan dit, zou ik er waarschijnlijk geen reclame voor maken en al helemaal niet op een zender met een redelijk bereik. Dat kunnen we bij HypotheKerkhof beter, dacht ik. Dat denk ik trouwens nog steeds.

Alternatief

Gelukkig is er een alternatief als je een gesprek met een hypotheekadviseur wilt: ons bellen. Want:

  • Bij HypotheKerkhof beperken we ons niet tot zeven aanbieders, maar hebben we er liefst negenendertig in ons repertoire – en wij zoeken de beste voor je uit;
  • Doen we niet aan digitale afspraken; we vinden het belangrijk dat we elkaar in de ogen kunnen kijken. Dat praat veel makkelijker en verlaagt de drempel tot het stellen van vragen. We komen graag naar je toe voor een afspraak. Maar je bent natuurlijk ook welkom bij ons! Ons kantoor is ruim, goed geventileerd en de koffie is best goed, dus het kan volledig verantwoord.
  • Maak je een afspraak met ons, dan spreek je ons binnen 24 uur (hoewel dat ook binnen 2,5 week is).

Bel HypotheKerkhof!

De moraal van dit verhaal: bel of mail ons als je een goed en gratis oriënterend gesprek over je hypotheek wilt. Een adviseur van je eigen bank is blijkbaar moeilijk op korte termijn en fysiek te spreken te krijgen, maar wij kunnen hem of haar prima vervangen. Dat bewijzen we graag!

Roland van de Kerkhof

Deel dit artikel:

Meer weten?

Neem contact op met Hypothekerkhof.