Oranjekade: de ultieme driehoeksverhouding tussen HypotheKerkhof, BanBouw en Helmond Sport

Tekst: heavymettaal.com

Waarom zijn wij op aarde? Wat maakt me gelukkig? Vur welleke club bende gai? Zomaar drie belangrijke levensvragen. De laatste is waarschijnlijk het eenvoudigst te beantwoorden*, zeker voor mensen en partijen die Helmond Sport een warm hart toedragen. Zoals de BanGroep en HypotheKerkhof!

De BanGroep is een multidisciplinaire bedrijvengroep waarin onder andere BanBouw actief is. En laat BanBouw nu net de hoofdaannemer zijn van Oranjekade in Helmond; een project waar HypotheKerkhof bijzondere hypotheken voor verstrekt.

Raakvlakken

De bedrijfsnamen zeggen al veel: BanBouw bouwt (onder meer). HypotheKerkhof verstrekt hypotheekadvies. Twee verschillende disciplines, maar toch is er raakvlak. Beide bedrijven zijn nauw betrokken bij Oranjekade. BanBouw bouwt de woningen; HypotheKerkhof draagt eraan bij dat ze bewoond worden. Veel gelukkige Oranjekade-bewoners in spe gingen voor goed en onafhankelijk hypotheekadvies praten met eigenaar Roland van de Kerkhof of een van zijn collega’s.

Behalve met oranje hebben de BanGroep en HypotheKerkhof ook iets met rood-zwart, de kleuren van Helmond Sport. BanGroep staat prominent op het shirt van Helmond Sport, op de mouw om precies te zijn. De naam van Rolands mauwloze bedrijf zien we niet terug op het tricot, maar toch is zijn onderneming een belangrijke sponsor van de club. Met de door hem geïntroduceerde Helmond Sport Hypotheek!

Alleen maar winnaars

De Helmond Sport Hypotheek is een hypotheek met alleen maar winnaars, zoals we dat gewend zijn op sportpaleis De Braak. “Het idee is niet heel ingewikkeld. Bij iedere afgesloten Helmond Sport Hypotheek doneren wij 500 euro aan Helmond Sport. Klanten geven zelf aan of ze er een Helmond Sport Hypotheek van willen maken. Is het antwoord ja, dan is het kassa voor de club. Dat bedrag gaat van onze marge, dus het kost de klant niets”, aldus Roland, die zelf in de jaren negentig nog een blauwe zaterdag in de hoofdmacht van Helmond Sport speelde.

Volgens de toegankelijke Helmonder is de Helmond Sport Hypotheek geschikt voor iedereen die de club een duwtje in de rug gunt. “Voor Manchester City of Juventus is 500 euro peanuts, maar een club als Helmond Sport en tegenwoordig zelfs FC Barcelona kan dit geld héél goed gebruiken, zeker in deze tijd want corona hakt erin. Ik heb meer met Helmond dan met Barcelona, vandaar dat ik Helmond Sport als begunstigde heb uitgekozen.”

HypotheKerkhof heeft al een mooi aantal Helmond Sport Hypotheken afgesloten, vertelt Roland. “Iets als dit heeft natuurlijk even aanlooptijd nodig, maar het begint goed te lopen. Heb je dus een hypotheek nodig omdat je gaat verhuizen, oversluiten of bouwen, denk hier dan eens aan! Het is een mooie manier om een sympathieke volksclub met een klein budget te helpen. En het kost je dus niets.”

Sterke klik

Vanuit het raam van zijn kantoor aan de Kanaaldijk NW kijken Roland en zijn drie collega’s zo uit op de plek waar BanBouw momenteel werkt aan Oranjekade – al hebben ze weinig tijd om naar buiten te kijken.  Door dit project hebben de BanGroep en HypotheKerkhof elkaar écht leren kennen, vertelt Maurits Nooijen, financieel directeur van de BanGroep. “Wij kennen Roland al heel lang en hebben vanaf het begin een sterke klik. Onze kernactiviteiten verschillen natuurlijk, maar toch lijken we ook op elkaar: we gaan recht op het doel af en hebben oog voor onze omgeving, om maar twee voorbeelden te noemen. Allebei steunen we Niels Vink en Helmond Sport. Mooi om elkaar en anderen in de omgeving van Helmond te kunnen helpen.”

Er zijn nog woningen beschikbaar

Mocht je nog interesse hebben in een stek aan het kabbelende Helmondse kanaal (of knaal): er zijn nog woningen beschikbaar in fase 2. Je vindt het aanbod op deze site. En voor goed en eerlijk hypotheekadvies hoef je de Julianabrug maar over te steken, want daar huist HypotheKerkhof. Roland en zijn mensen kunnen hypotheken van alle aanbieders vergelijken en afsluiten, dus het moet raar lopen wil je hier niet scoren. En als je dan ook nog aangeeft dat je een Helmond Sport Hypotheek wil, wordt de wereld – of in ieder geval de directe omgeving van Helmond Sport – nóg een stukje mooier. Dat is nog eens een ultieme driehoeksverhouding!

*Het antwoord op de eerdergenoemde vraag (draai je scherm of hoofd 180 graden):

¡ʇɹods puoɯןǝɥ ɹnʌ ʞıןɹnnʇ

Deel dit artikel:

Meer weten?

Neem contact op met Hypothekerkhof.