Kassa voor Helmond Sport én Yvonne de Bruin na oversluiten hypotheek door HypotheKerkhof

Tekst: heavymettaal.com

Hoorde je pas iets rinkelen in het SolarUnie Stadion? Dat was geen gesneuveld bierglas of ingetikt ruitje van het supportershome, maar de clubkassa! De hypotheek van Yvonne de Bruin kon wel een update gebruiken en daarvoor ging ze aan tafel met HypotheKerkhof. En omdat ze een rood-zwart hart heeft, maakte ze daar meteen een Helmond Sport Hypotheek van. De gevolgen daarvan: een veel lagere rente voor de Helmondse en 500 euro cash voor Helmond Sport!

Yvonne is een echte Helmondse. Ze houdt wel van een feestje en zegt tegen een lekker glaasje witte wijn geen chardonnay. En haar liefde voor Helmond Sport? Die zat er al vroeg in. Vader Sjaak is supporter van het eerste uur, in 1967. Hij werkte bij Bavaria en één van de – vermoedelijk primaire – arbeidsvoorwaarden was een seizoenskaart van Helmond Sport voor onbepaalde tijd.

Broer Bob kent Bavaria ook goed, al heeft hij er nooit gewerkt. Hij is zo mogelijk nóg fanatieker dan zijn zus en vader. Bob is lid van We Are Helmond, het fanatieke supporterscollectief dat Helmond Sport altijd en overal steunt. “Ik kom al vanaf 1976 bij Helmond Sport”, vertelt hij. “Bijna alle hoogtepunten heb ik zelf meegemaakt. De promotie naar de eredivisie was prachtig, net zoals de twee jaar op het hoogste niveau. Ik was in 1982 bij Ajax-Helmond Sport (5-0 in de laatste minuut, red.), bekend om de befaamde Cruijff-Olsen-penalty. De bekerfinale tegen FC Utrecht in 1985 bezocht ik. En dat waren de hoogtepunten wel zo’n beetje, tenminste op sportief gebied.”

Middenstip in een caviakooi

Bob leerde op De Braak ook zijn vrouw Katja kennen. “Katja verkocht vanaf haar vijftiende tien jaar lang frikandellen en andere snacks in het uitvak. Maar wegens een verbouwing van het stadion, niet door uitfans trouwens, verkocht ze een tijdje koffie bij de tribune waar ik altijd zat. Meestal drink ik bier, maar om een of andere reden had ik eind jaren negentig een keer zin in koffie en die bestelde ik bij Katja. Er was alleen een klein probleem: de koffie was op. Katja gaf me toen haar eigen koffie. Dat vond ik erg lief, ondanks dat er suiker in zat. Lang verhaal kort: in 2000 zijn we getrouwd. Als huwelijkscadeau hadden mijn Helmond Sport-vrienden de middenstip uitgegraven en die in een caviakooi aan me gegeven. Da’s nog eens een bijzonder cadeau, toch?”

Yvonne komt ook graag bij Helmond Sport, al gaat ze niet hoofdzakelijk voor de verrichtingen op het veld. “Ik geef meer om de feestjes en de evenementen eromheen, zoals de Ladies Nights en etentjes in de Business Club. Eerder dit seizoen werd ons pap tachtig jaar. Bob en ik hebben hem op een etentje getrakteerd, voor de wedstrijd tegen Jong Ajax. Helmond Sport won die wedstrijd en dat was natuurlijk al een mooi, best zeldzaam cadeau. Vlak voor tijd gingen we even de tribune op. Bob had met zijn maten op de noordtribune geregeld dat ze zouden zingen voor ons pap. ‘Sjakie is ’n Helmonder’, klonk het in het stadion.” Daar was geen woord van gelogen.

Hypotheek oversluiten

Als je van feestjes houdt, zoals Yvonne, is het mooi meegenomen als je maandelijks wat meer geld overhoudt. Dat brengt ons bij haar hypotheek. “Ik wilde mijn hypotheek oversluiten, omdat de rente nu zo laag is. Alleen heb ik daar niet echt verstand van. Een vriendin van me wees me op Roland van de Kerkhof. Ik had hem dus maar een mailtje gestuurd. Niet veel later belde zijn collega Bart Aben me terug.”

Daarna ging het snel, vertelt Yvonne. “Bart kwam snel langs om alles te bespreken. Dat persoonlijk contact vond ik fijn. Banken doen het vaak via Teams en dat is toch minder persoonlijk. Het eerste gesprek was heel prettig en gemoedelijk. Ik had twee vriendinnen uitgenodigd als hulplijn, want ik vind het best ingewikkelde stof. De wijn kwam snel uit de koelkast en het werd nog een leuke avond. Ik geloof dat het twee uur ’s nachts is geworden. Niet met Bart hoor, die was op tijd gegaan.”

Appen, mailen en bellen

HypotheKerkhof sloot Yvonnes hypotheek snel na dat gesprek over. Yvonne: “De communicatie was perfect. Al mijn vragen beantwoordde Bart in gewonemensentaal. Ik kon appen, mailen en bellen en hij reageerde altijd supersnel. Bart heeft alles goed gecontroleerd en me echt bij de hand genomen. Toen ik hoorde over de Helmond Sport Hypotheek, hoefde ik natuurlijk niet lang na te denken. Het kost mij niks, maar het levert Helmond Sport een mooi bedrag op. Ik ben niet honderd, maar duizend procent tevreden over HypotheKerkhof. Dat is nogal wat, hè?”

Na de oversluiting, waardoor Yvonne nu leent tegen een veel lagere rente, kwamen Bart en Roland nog een keer op bezoek. ‘Zorg dat jullie Bob erbij is’, zei Roland. Voor Bob hadden ze een Rond de Toss-kalender meegebracht. En het bordspel ‘Ik hou van Helmond’. Opnieuw werd het een gezellige avond met een lekker pilske op tafel.”

Steunen

Nu de stadions weer open zijn, zal de familie De Bruin Helmond Sport weer regelmatig bezoeken voor vocale steun. En dat kan Helmond Sport best gebruiken. Maar ook als je niet kunt zingen, kun je de club eenvoudig steunen. Met de Helmond Sport Hypotheek; de hypotheek die alleen maar winnaars kent. Zoals we dat gewend zijn, op De Braak.

Bob en Yvonne genieten van een flesje bier.

Deel dit artikel:

Meer weten?

Neem contact op met Hypothekerkhof.