Geen grap: HypotheKerkhof bestaat vijf jaar

Tekst: heavymettaal.com

Vandaag vliegen de sneeuwvlokken, eenaprilgrappen en WK-lotingscenario’s ons om de oren. Om te voorkomen dat het te stil wordt, willen wij ook nog iets feestelijks met je delen. HypotheKerkhof heeft namelijk iets te vieren: we bestaan vandaag vijf jaar. En waarom zouden we daar grappen over maken?

I have a dream. Roland van de Kerkhof vertaalde die gevleugelde oneliner van Martin Luther King naar het Helmonds. Rolands droom: voor zichzelf beginnen.

Sierhekwerken

Dat had Roland al eerder gedaan. Jarenlang had onze oprichter een sierhekwerkbedrijf. Aan het bedenken van de naam zijn heel wat uren nachtrust verloren gegaan: Van de Kerkhof Sierhekwerken. Het hekwerk-werk combineerde hij met zijn fulltime job bij de Rabobank. Roland plaatste tot 2017 heel wat sierhekwerken in de buurt. Ze zijn van zulke goede kwaliteit, dat ze de regio waarschijnlijk nog tientallen jaren sieren.

Roland was aardig goed met hekken – niet te verwarren met hacken – maar is van nature meer van de cijfers. Die passie wilde hij combineren met zijn liefde voor het ondernemerschap. Zie hier de opmaat naar de oprichting van HypotheKerkhof. Sinds 1 april 2017 staan we in het handelsregister van de KvK. De telefoontjes van energiebedrijven en zonnepaneelcollectieven nemen we graag voor lief.

Een eerste lustrum dus, tijd voor een trip down Memory Lane. Roland: “Om Berry van Aerle te citeren: het was skitterend. De ontwikkeling van HypotheKerkhof heeft mijn verwachtingen overtroffen. Vanaf 2020 zijn we pas écht gegroeid. Jeroen Verspaget kwam eerst in dienst en vorig jaar volgde Bart Aben. Twee gedreven experts die dezelfde taal spreken als Simone en ik, en superklantgericht zijn.”

Hoogtepunten

Maar er waren nog veel meer hoogtepunten, meldt Roland. “We werden de hofleverancier van Oranjekade op het gebied van hypotheken. En wat te denken van de Helmond Sport Hypotheek? Dat was een schot in de roos en heeft de club al een mooi bedrag opgeleverd. Ook gingen we een intensieve samenwerking aan met Niels on Wheels, de beste rolstoeltennisser van Helmond en sinds kort zelfs van de wereld. HypotheKerkhof wordt langzaam een begrip in Helmond. Nog even en we worden in één adem genoemd met het kasteel, de knaal, De Cacaofabriek, Skiete Willy en de Veestraatbrug.”

HypotheKerkhof begon aan de Kanaaldijk NW, vlak bij de Julianabrug. Maar wist je dat we sinds 1 januari een tweede vestiging hebben? Nu in elk geval wel. Daar kun je voortaan ook terecht voor een onafhankelijk hypotheekgesprek. “Er zitten bij ons in het pand veel zakelijke financierings- en verzekeringsspecialisten met wie we nauw kunnen samenwerken. Als het ware is het een klein bankfiliaal, zoals de mensen dat vroeger gewend waren voordat alle dorpse bankfilialen werden vervangen door een app. Aan de Hortsedijk 35 kun je gewoon binnenlopen en daar is altijd iemand die je kan helpen, vooral doordeweeks”, verzekert Simone Evers, onze verzekeringsexpert.

Naamsverandering

Ook voor Simone verandert er trouwens nogal wat. Vanaf 15 april wijzigt haar achternaam in Van de Kerkhof. Tenminste, als ze die dag de vraag van de ambtenaar van de burgerlijke stand met ‘ja’ beantwoordt. Maar daar twijfelen we niet echt aan, want de feestlocatie is al betaald.

Onze eerste vijf jaar waren zeker niet de laatste. Zoals The Carpenters zongen: ‘We’ve only just begun.’ En hebben nog heel wat mooie plannen in de toekomst. Blijf ons gewoon volgen, dan lees je er vanzelf over.

Bedankt!

Ons succes was niet mogelijk geweest zonder onze klanten en vrienden. Reken je jezelf tot een van die categorieën, dan willen we je hartelijk danken voor je steun. Reken je jezelf niet tot die categorieën maar ben je nog steeds aan het lezen? Respect, dan ben je zó betrokken dat we jou ook willen bedanken. Omdat het feest is.

Roland (links) en Simone geven gezamenlijk de vijf.

Deel dit artikel:

Meer weten?

Neem contact op met Hypothekerkhof.