Gebakken lucht

Tekst: heavymettaal.com

Werken jullie ook met abonnementen? Die vraag krijg ik weleens, met name van bijna-klanten. En mijn antwoord is, zeker wanneer ik die vraag tijdens de lunch krijg, een volmondig ja. Ja, ik heb diverse abonnementen, zoals op het ED en het supportersblad van PSV. Maar zelf verkopen? Nog niet misschien.

Op NU.nl las ik deze week een interessant verhaal: hypotheekadviseurs verkopen volgens Consumentenbond gebakken lucht. Onder meer zeven onderzochte grote ketens en drie grote intermediairs verkopen – onder de noemer ‘abonnement’ – diensten die ze sowieso al verplicht zijn om te leveren. Zoals het signaleren van het naderende einde van een rentevaste periode. Zoiets valt gewoon onder de zorgplicht, maar blijkbaar zien anderen het als een mooie kans om er extra aan te verdienen over de rug van de consument die niet of beperkt op de hoogte is van de hele materie. Zie je het voor je? Koop een seizoenskaart van Helmond Sport en voor een vaste meerprijs mag je elke thuiswedstrijd komen kijken.

Nuchter nadenken

Bij HypotheKerkhof verkopen we dus geen abonnementen. Het verlenen van goede en complete service zit namelijk al in onze genen. Al vanaf het prille begin van ons bedrijf, alweer zo’n zes jaar geleden. Mijn collega’s en ik filosoferen in het weekend best eens na een speciaalbiertje of drie, maar in ons werk denken we nuchter na over zaken. En voor goed advies hoef je als klant echt geen pluspakket af te sluiten. Plus is bij ons namelijk de standaard en dat is wel genoeg borstklopperij voor deze mooie najaarsdag.

Heb je wel trek in een portie goed advies van een adviseur die transparant en duidelijk is, ook over de kosten? Bel ons dan. Of stuur een mail. We beloven je dat je dan niet automatisch onze nieuwsbrief ontvangt, want met zulke abonnementen werken we ook al niet.

Roland van de Kerkhof

Deel dit artikel:

Meer weten?

Neem contact op met Hypothekerkhof.