Elsbeth heeft HypotheKerkhof bereikt, nu Santiago nog

Tekst: heavymettaal.com

Mocht je binnenkort een keer naar HypotheKerkhof bellen, dan is de kans groot dat een vriendelijke vrouwenstem je begroet. De stem van Elsbeth Kager, om exact te zijn. Deze Somerense is sinds mei onze hypotheekondersteuner en we zijn blij dat ze hier is!

We waren de afgelopen maanden een beetje rustig als het gaat om het delen van nieuws. Niet omdat er niks gebeurde, maar eerder omdat er véél gebeurde. Onze gewaardeerde en fijne collega Bart Aben zwaaide af, wat betekende dat we even een tandje moesten bijschakelen om de ballen in de lucht te houden. En ja, dan schieten zaken zoals nieuwsvoorziening er soms een beetje bij in.

Gelukkig zijn we weer op volle kracht, vooruit! Eind maart publiceerden we een vacature voor een hypotheekondersteuner op onze site. Daar sloeg al snel iemand op aan. Niet zomaar iemand, maar Elsbeth Kager uit Someren. Ze werkt nu twee maanden bij ons en we hebben alle reden om aan te nemen dat er nog een hoop maanden bij komen. Daarom vinden we het een goed moment voor een introductie.

Elsbeth, onze nieuwe collega!

Dit is Elsbeth

Elsbeth woont in Someren. “Ik ben moeder van drie kinderen: een dochter van twintig en twee jongens van zeventien. Sinds een tijd heb ik een latrelatie. Behalve latten doe ik ook nog veel andere dingen die ik leuk vind, zoals padellen en fietsen. Ik doe trouwens ook veel dingen die ik níét leuk vind, zoals het huishouden. Maar ja, hoort erbij!”

De voorbije 27 jaar werkte ze bij de ING Bank. Afgelopen maart kwam daar, vanwege een reorganisatie, een einde aan en ze kwam thuis op de bank te zitten. “Ik vond het helemaal niks. Eerst dacht ik: ik ga eens even goed nadenken over mijn toekomst. Maar ik werd er enorm onrustig van en stond al snel open voor iets nieuws.” Met die arbeidsethos zou Elsbeth prima door kunnen gaan voor een Helmondse. Dat is niet helemaal toevallig, want haar ouders komen uit Helmond en ze is er zelf geboren.

Op de fiets naar Bordeaux

Gelukkig voor Elsbeth – en ons – kwam er iets nieuws op haar pad. “Een vriendin appte me de vacature van HypotheKerkhof en die sprak me erg aan. Een dag later stuurde ik een motivatiebrief. En niet veel later zaten Roland, Simone en ik om de tafel. Ik was stiknerveus, maar het klikte hartstikke goed! Het werd een heel gezellig gesprek en ik ging met een goed gevoel terug naar huis.”

Na het tweede gesprek vertrok Elsbeth naar Bordeaux. Niet omdat ze het niet meer zag zitten en spontaan besloot te emigreren, maar om een andere reden. “Samen met een vriendin fiets ik in drie delen naar Santiago de Compostella. De eerste keer was van Vessem naar Parijs. Deel twee van Parijs naar Bordeaux. We waren bijna in Bordeaux toen Roland me het contractvoorstel mailde. Eenmaal aangekomen hebben we wel een plaatselijke specialiteit gedronken om het te vieren.”

Elsbeth en haar vriendin onderweg naar Santiago. De plaats waar deze foto is genomen is onbekend.

Naar Santiago als eerbetoon

Elsbeth fietst de camino met een speciale reden. Mijn vader heeft vroeger een stuk van de route gelopen. En de vader van mijn vriendin ging ons voor: die heeft ‘m gefietst. Helaas zijn onze vaders er niet meer. Als eerbetoon fietsen wij ‘m nu samen. Wanneer we het laatste deel, van Bordeaux naar Santiago, fietsen weten we nog niet. Maar dat gaan we zeker doen.”

Een week na aankomst in Bordeaux startte Elsbeth in Helmond. 1 mei, de Dag van de Arbeid, was haar eerste werkdag. Of het een beetje bevalt? “Het gaat supergoed! Ik wist niet zo goed wat ik moest verwachten en het was ook wel even wennen, na al die jaren bij een grote bank. Wennen was het ook voor Roland, want mijn functie is nieuw. Maar we vullen elkaar goed aan en het is heel gezellig op kantoor. Hij doet de adviesgesprekken en houdt contact met hypotheekverstrekkers. Ik doe het voor- en nawerk. Hartstikke leuk. Je weet natuurlijk nooit hoe het loopt, maar als het aan mij ligt, hou ik het hier een hele tijd vol!”

Deel dit artikel:

Meer weten?

Neem contact op met Hypothekerkhof.