Droomhuis te duur? Dan kopen we het toch met zijn vieren!

Tekst: heavymettaal.com

Op de foto bij dit artikel zie je Cindy, Niek, Fee en Sven. Cindy en Niek zijn de ouders van Fee, en Sven maakt als vriend van Fee al een hele poos deel uit van dit sympathieke gezin. Cindy en Niek hadden hun zinnen gezet op een levensloopbestendige woning in Stiphout, terwijl starters Fee en Sven al blij waren met een woning. Door een staaltje creativiteit worden al hun woonwensen binnenkort vervuld.

Fee en Sven dromen al lange tijd van een eigen huis – Funda was lange tijd de favoriete pagina van Fee. Een huis kopen is alleen nog niet zo makkelijk in deze tijd. Op de huurwachtlijst kwamen ze nooit echt verder dan de 500e plek. Ter referentie: dat is een plek die vergelijkbaar is met de huidige klassering van Ajax: ergens kansloos in de middenmoot. En kopen is ook niet echt een optie voor een jong, eerlijk werkend stel bij wie Winston of Gaston nog nooit heeft aangebeld met een stevige cheque onder de arm. Een flinke uitdaging dus, voorzichtig uitgedrukt.

Stevig prijskaartje in Stiphout

Ook Cindy en Niek stonden open voor een nieuw woonavontuur. Hun oog viel op een huis aan de Kamperfoelie in Stiphout. Een huis met toekomstperspectief: alle ruimtes zijn op dezelfde etage in te delen. Maar ook een huis met een stevig prijskaartje, zoals dat wel vaker geldt in Stiphout.

Tekst gaat verder onder deze vrolijke tuinfoto.

Vlnr: Niek, Fee, Sven en Cindy. Hun achternamen zijn bekend bij de redactie, vrienden en kennissen.

Gezamenlijk kopen

Nu zijn Cindy, Niek, Fee en Sven niet bepaald van gisteren. “We bespraken het idee om het huis met zijn vieren te kopen”, vertelt Cindy. Fee en Sven hun eigen deel van het huis en Niek en ik ook. Zo hebben we allemaal onze privacy, met eigen keuken, badkamer, leefruimtes en nog veel meer. Alleen het adres is hetzelfde, verder hebben we eigenlijk ons eigen huis. Natuurlijk kunnen we wel samen eten als we dat willen, maar dat hoeft echt niet elke dag.”

Het kwartet zag het hélemaal zitten en stapte naar een niet nader te noemen bank voor de hypotheken. Helaas was de hypotheekadviseur minder enthousiast. Zijn reactie, vrij vertaald: te veel gedoe en niet mogelijk binnen ons systeem, vergeet het maar, nog een fijne middag en het beste. Cindy: “Dat was een grote domper. We zagen het helemaal zitten en hadden het doorgerekend. We dachten dat het moest kunnen, totdat de deur dichtging.”

Stapje verder

Gelukkig zijn er in Helmond ook hypotheekbemiddelaars die klemmende deuren wél open krijgen. Eén van hen luistert naar de naam Bart Aben en dat is een fijne vent. Wij kunnen het weten, want Bart werkt bij ons. We kunnen hier zelf wel schrijven wat Bart allemaal heeft gedaan, maar dan wordt het een WC Eend-verhaal.

Dus we laten Cindy het vertellen. “Via via kwamen we met Bart in contact. Hij vertelde tot onze opluchting dat er best mogelijkheden waren. Hij beloofde ons zijn best te doen en dat maakte hij waar. Vanwege onze aansluitende vakanties duurde het even voordat alles rond was, maar daarna was het binnen een paar weken geregeld. Wij kregen in augustus onze hypotheek en konden samen met Fee en Sven ons droomhuis kopen. Of we blij waren? Reken maar dat er een flesje champagne doorheen is gegaan! Mooi dat het toch nog is goedgekomen, terwijl we er eerder niet meer in geloofden.”

Voorpret

Cindy, Niek, Fee en Sven hebben nog even tijd voor voorpret. Half januari 2024 krijgen ze de sleutel van hun nieuwe casa en kunnen ze de voordeur voor het eerst openen. Een deur die gesloten leek, maar na een beetje wrikken toch openging.

Deel dit artikel:

Meer weten?

Neem contact op met Hypothekerkhof.