Bart Aben versterkt HypotheKerkhof

Tekst: heavymettaal.com

Goed nieuws voor HypotheKerkhof, onze klanten en eigenlijk ook wel voor Bart Aben! Wie is Bart Aben? Onze nieuwe collega, vanaf 1 juli! We stellen hem graag aan je voor in deze longread (mail ons even voor de pdf- of epub-versie voor op je e-reader).

Medio mei deden we er nog wat geheimzinnig over. Onze nieuwe kracht deelt zijn initialen met de Canadese zanger wiens grootste hit over belevenissen in de zomer van 1969 ging, schreven we in dit artikel. Natuurlijk ging het om Bryan Adams! Nee, hij wordt niet onze collega, maar wel iemand met dezelfde voorletters: Bart Aben.

Leuk om te vermelden is ook dat we sinds half mei heel wat ongevraagde inzendingen binnenkregen van mensen die dachten te weten om wie het ging. De enige juiste inzending is afkomstig van de heer J. Verspaget uit Helmond. Proficiat!

Bart (tweede van links) en zijn nieuwe broodheer.

Sportieve Helmonder

Genoeg over de Canadese rocktroubadour. Bart Aben is 42 herfsten jong, komt uit de Helmondse wijk met dezelfde naam als de vrouw van Fred Flintstone en woont in Aarle-Rixtel. Zoals je van een Helmonder mag verwachten, is Bart behoorlijk sportief. Hij loopt hard – een handige kwaliteit in de hierboven omschreven wijk – en heeft daarvoor lange tijd gehonkbald bij MULO. We gaan ervan uit dat hij ook bij ons honkvast is.

Onze nieuwe collega is gelukkig getrouwd met zijn highschool sweetheart Anke. Samen hebben ze twee prachtige en sportieve kinderen: Cas (14) en Puck (12).

Bart vertelt graag iets over zijn loopbaan. “Ik ben in 2001 begonnen bij Stadspromotie Helmond. Zij trokken toen samen op met de VVV en ANWB. Ik werkte toen in de ANWB-winkel aan de Markt, tussen de ANWB-stelletjes. Mijn specialiteit was het verkopen van verre reizen. Veel klanten kwamen na hun reis enthousiast vertellen hoe hun reis was, waaruit ik concludeerde dat ik een veilige bestemming had geadviseerd.”

Al Bundy

“Daarna moest ik ook kleding voor op reis verkopen. Waaronder schoenen. Opeens dacht ik: ik sta hier Al Bundy te wezen! Niets ten nadele van Al die schoenenverkopers, maar toen besefte ik wel dat ik iets anders wilde gaan doen. Toch kijk ik met plezier terug op die tijd. Door al het klantencontact ben ik sociaal een stuk vaardiger geworden. En dat komt me nu nog steeds van pas.”

Barts volgende avontuur was – en dat is vrij zeldzaam voor een medewerker van HypotheKerkhof – de Rabobank. Bart: “Ik was in het begin bankhaladviseur en sloot verzekeringen af. Dat beviel goed en ik kon doorgroeien. In 2013 haalde ik mijn hbo-diploma, dat was toch wel een hoogtepunt. Niet veel langer kwam ik even thuis te zitten met een burn-out. Ik had té hard gewerkt en trok me de persoonlijke problemen van klanten soms te zeer aan.”

Bij de Rabo leerde Bart Roland ook kennen. “Ik kon het meteen goed met Roland vinden. Hij was – en is – iemand die zijn mening niet onder stoelen of banken steekt. Daar houd ik wel van. Hij had ook vaak gelijk, vond ik. Ook vaak niet, maar dat hoeft niet in dit artikel.”

Nieuw avontuur

Na een fijne tijd op de bank was Bart wel toe aan een nieuw avontuur, zoals dat dan heet. Dat kwam er. “Een tijd geleden appte Roland me, zoals wel vaker als hij zich verveelt. Of we een keer konden lunchen. Daar was ik best voor in. Na het afrekenen deed hij mij een aanbod. Ik moest er even over nadenken, maar lang verhaal kort: ik heb ja gezegd. Ik heb altijd heel prettig met Roland gewerkt en hij sprak vertrouwen in me uit. Hij wil me de vrijheid geven om dingen op mijn manier te organiseren. Dat bevalt me wel.”

Roland ziet het helemaal zitten in Bart. “Ik zoek mensen die energie krijgen van contact met anderen. Hij is zó sociaal en behulpzaam. Met zijn kennis zit het ook wel goed. En hij is liefhebber van dezelfde Eindhovense voetbalclub als ik.”

Bart geniet momenteel van een mini-sabbatical. “Ik zit al ruim een week thuis, maar die tijd heb ik tot nog toe wel nuttig besteed. Ik heb het huis gepoetst en samen met Anke een IKEA-kast in elkaar gezet. Heel leuk allemaal, maar ik kan niet wachten om hier vanaf 1 juli aan de slag te gaan. Ik heb er heel veel zin in.”

Deel dit artikel:

Meer weten?

Neem contact op met Hypothekerkhof.